Malzemeler:
- Salamura üzüm yaprağı (artanını dondurucuda muhafaza edebiliriz)
- 500 gr dolmalık pirinç
- 2 büyük soğan
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 demet taze nane yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 limon (dilimlenmiş)
- tuz
- karabiber
Tarifi:
- Pirinci yıkayıp süzdürüyoruz. Soğanları ince ince içine doğruyoruz.
- Geri kalan malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.
- Resim 1.)de göründüğü gibi yaprağın kenarına içten koyuyoruz, sarıyoruz.
- Sarılmış sarmaları tencereye diziyoruz, en üstüne 3-5 tane boş yaprak koyuyoruz (sarmalar pişerken açılmasın diye). En üstüne limon dilimleri diziyoruz.
- Tenceremizi ocağa koyuyoruz. 2 su bardağı kaynamış su ilave edip, hafif ateşte ağır ağır pişiriyoruz, gerekirse tekrar su ilave ediyoruz. Sarmalar pişmeye yakın üzerine yarım çay bardağı kadar sıvıyağ gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder