- 3 su bardağı özlü un
- 3 yumurta
- yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kaşık tereyağı
- yeterince su
- içini doldurmak için kaymak
üzerine dökmek için kızdırılmış yağ (isteğe göre yarı yarıya margarin ve tereyağı olabilir)
şerbet için
- 3 bardak su
- 5 bardak tozşeker
- 1/2 limon
Tarifi:
- İlk önce büyük bir kaba unumuzu eliyoruz.
- Ortasını havuz yapıp geri kalan malzemeleride ekledikten sonra orta katılıkta bir hamur yoğuruyoruz (hamur ne kadar fazla yoğurulursa sonuç o kadar iyi olur). Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Bu arada yukarıda yazılan malzemelerle şerbetimizi 45 dakika kaynattıktan sonra ılınmaya alıyoruz.
- Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
- Açabiliyorsak aralarına nişasta serperek dörder dörder açıyoruz, yada teker teker çok ince açıyoruz.
- 8 kat yufkayı üst üste koyup 10x10 cm büyüklüğünde kesiyoruz.
- Kestiğimiz karelerin ortalarına birer tatli kaşığı kaymak koyup diğer köşesini üzerine katladıktan sonra tepsiye diziyoruz.
- Üzerine tavada kızdırılmış yağı gezdirip kızgın fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şöbiyetler ılınınca üzerine ılık şerbeti dökülyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder