- 16 tane kedidili (28 x 28 cm borcam için)
muhallebi için
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı nişasta unu
- 5 yemek kaşığı tozşeker
üst sos için
- 1 paket vanilya puding
- 1/2 litre çilek suyu
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- süslemek için çilek
Tarifi
- Kedidillerini iki sıra olarak borcama diziyoruz.
- Muhallebi için tencerede önce şekeri ve nişastayı karıştırıyoruz, sonra 1 litre sütü katıp ocağa koyuyoruz.
- Karıştıra karıştıra fokurdayana kadar kaynatıyoruz. Sıcak sıcak kedidillerinin üzerine döküyoruz. Soğuması için serin bir yere alıyoruz.
- Üst sos için puding tozunu çilek suyu ve 2 kaşık sekerle karıştırıyoruz. Ocağa alıyoruz, karıştıra karıştıra kaynatıyoruz. Fodurdamaya başladımı soğumus olan muhallebinin üzerine boşaltıyoruz.
- Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra üstünü çilekle süsleyip servise sunuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder