Malzemeler:
- 1 su bardağı mercimek
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 750 ml su
- 1/2 demet maydonoz
- 1/2 demet yeşil soğan
- 1/2 çaykaşığı kimyon
- kırmızıbiber, tuz
Tarifi:
- Tavada soğanımızı ince doğrayıp, sıvı yağda kavuruyoruz. Salçasını ekleyip, ocaktan alıyoruz.
- Tencerede mercimeği su ile pişiriyoruz. Kenara alıp hemen bulguru içine katıp karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Bu arada maydonozu, yeşil soğanı ince doğruyoruz, diğer malzemelerle birlikte suyunu çeken mercimeğe katıp harmanlıyoruz.
- Köfte gibi şekillendirip, marul yaprakları üzerinde servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder