Malzemeler:
- 1 kg ayva
- 1 kg reçelyap şekeri
- 3-4 tane karanfil
- su
Tarifi:
- Ayvaları yıkayıp kabuklarıyla birlikte küçük doğruyoruz.
- Çekirdeklerinide güzel renk vermesi için ayvalara katıyoruz.
- Ayvaları düdüklüde üstünü kapatacak kadar su katıp karanfille birlikte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Ertesi gün soğumuş ayvaları süzgeçten geçiriyoruz.
- Çıkan suyu 1 litreye tamamlayıp (gerekirse su katıyoruz) şekerle karıştırarak kaynatıyoruz.
- Bu arada oluşan köpükleri kepçeyle alıyoruz. Fokurdamaya başladığı andan itibaren tam 4 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder