Malzemeler (5 - 6 kişilik):
- 500 gr doğranmış balkabağı
- 1 iri kurusoğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su (varsa 2 bardağı et suyu olursa daha lezzetli olur)
- 1 su bardağı süt
- tuz, karabiber, pulbiber
Tarifi:
- Kabağı düdüklüde 2 bardak suyla haşlıyoruz. Blendırla veya çatalla püre haline getiriyoruz. Kenara alıyoruz.
- Ince doğradıgımız soğanları yağımızda iyice kavuruyoruz (renginin dönmesi lazım).
- Simdi unu ilave edip soğanlarla birlikte 2 - 3 dakika kadar daha kavuruyoruz (burnumuza güzel bir kavrulmus un kokusu gelmesi lazım).
- Tencereyi ocaktan kenara alıp karıştıra karıştıra geri kalan suyumuzu ve sütü ilave ediyoruz. Tekrar tencereyi ocağa alıyoruz.
- Hızlı hızlı karıştırmak lazım. Simdi ezdiğimiz Kabağımızı, tuzu, biberi ilave edip tekrar karıştırarak kaynatıp ocaktan aliyoruz. Afiyet bal şeker olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder