Malzemeler: (10-12 adet için)
- 4 adet dolma kabak
- 1 kurusoğan
- 5 yemek kaşığı tepeleme un
- 4 yumurta
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- karabiber
kızartmak için çok az sıvıyağ
Tarifi:
- Yıkanmış kabakları rendeledikten 5 dakika sonra iki elimizle sıkıp suyunu cıkarıyoruz.
- Suyu sıkılmıs kabakları büyük bir kaba alıyoruz. Icine soganı cok ince dogruyoruz.
- Simdide sırasıyla diğer malzemeleri katıp telle veya kaşıkla güzelce harmanlıyoruz.
- Teflon tavaya 2-3 damla sıvıyağ kızdırdıktan sonra hazırladığımız kabaktan yarım kepçe kadar döküp iki tarafını ağır ağır kızartıyoruz. Aksi taktirde omletler parçalanıp, tavadan çıkması zor oluyor.
- Geri kalan harcıda aynı şekilde kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder