Malzemeler:
- 4 Yumurta
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 160 g tozşeker
- 160 elenmiş un
Tarifi:
- Yumurtaların akını sarılarından ayırıyoruz. Sarılarını şeker ve su ile 5 dakika kadar mikserle çırpıyoruz (resim 1.).
- Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpıyoruz resim 2.). Sonra yumurta sarısına ilave ediyoruz.
- Üstüne unumuzu eliyoruz. Büyük bir kaşıkla dikkatle karıştırıyoruz.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kabına döküyoruz.
- Önceden 180° ısınmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra ortasından bölüp istedigimiz bir kremayla pastamızı hazırlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder