Malzemeler:
- 8 - 10 adet havuç
- 2 kurusoğan
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 - 6 su bardağı su
- tuz, karabiber, pulbiber
Tarifi:
- Havuçları soyup az suda haşlıyoruz. Blendırla veya çatalla püre haline getiriyoruz. Kenara alıyoruz.
- Ince doğradıgımız soğanları yağımızda iyice kavuruyoruz (renginin dönmesi lazım).
- Simdi unu ilave edip soğanlarla birlikte 2 - 3 dakika kadar daha kavuruyoruz (burnumuza güzel bir kavrulmus un kokusu gelmesi lazım).
- Tencereyi ocaktan kenara alıp karıştıra karıştıra suyumuzu ilave ediyoruz. Tekrar tencereyi ocağa alıyoruz.
- Hızlı hızlı karıştırmak lazım. Simdi ezdiğimiz havuçlarımızı, tuzu, biberi ilave edip tekrar karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Corbamız fokurdamaya başladığı anda servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder