8.10.13

Havuç çorbası



Malzemeler:


  • 8 - 10 adet havuç
  • 2 kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 - 6 su bardağı su
  • tuz, karabiber, pulbiber

Tarifi:

  1. Havuçları soyup az suda haşlıyoruz. Blendırla veya çatalla püre haline getiriyoruz. Kenara alıyoruz.
  2. Ince doğradıgımız soğanları yağımızda iyice kavuruyoruz (renginin dönmesi lazım). 
  3. Simdi unu ilave edip soğanlarla birlikte 2 - 3 dakika kadar daha kavuruyoruz (burnumuza güzel bir kavrulmus un kokusu gelmesi lazım). 
  4. Tencereyi ocaktan kenara alıp karıştıra karıştıra suyumuzu ilave ediyoruz. Tekrar tencereyi ocağa alıyoruz. 
  5. Hızlı hızlı karıştırmak lazım. Simdi ezdiğimiz havuçlarımızı, tuzu, biberi ilave edip tekrar karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Corbamız fokurdamaya başladığı anda servise hazırdır. 

Hiç yorum yok: