19.11.12

Meyve Sosunda İrmik Tatlısı




Malzemeler: (4 porsiyon)

  • 500 ml süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı ince irmik
  • 1 vanilya şekeri
Sosu için:
1 kase dolusu kırmızı meyve blendırla püre haline getirilecek, çok ekşi ise arzuya göre az şeker katabiliriz
(ben dondurucudan çıkardığım çilek ve karadutları kullandım)



Tarifi:


  1. Bütün malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz.
  2. Orta ateşte karıştıra katıştıra kaynatıyoruz. Kaynamaya başladımı hemen ocaktan alıyoruz, aksi taktirde muhallebimiz çok koyu olur. Tatlımızı soğuk suyla çalkaladığımız fincanlara bölüyoruz. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz tam soğuması için. Buzdolabında 2 saat daha bekletdikten sonra fincanları derin servis tabağına ters çeviriyoruz. Hazırladığımız Meyve sosuyla servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: