Malzemeler: (2 tepsi için)
- 1 yaş maya (42 g)
- 1 kesme şeker
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 2 yumurta (sarılarını üstü için ayıralım)
- 250 ml ılık süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar elenmiş un
iç malzeme:
- 400 gr beyaz peynir
- kıyılmış maydonoz
- ayırdığımız yumurta sarıları
- susamTarifi:
- Mayayı kesme şeker ve ılık suda eritiyoruz. Yoğurma kabımıza 1-2 su bardağı unu koyup ortasını havuz yapıyoruz, içine maya karışımını döküyoruz. Üstünü bezle örtüp 5 dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.
- Şimdi geri kalan hamur malzemelerini (un hariç) sırasıyla içine döküyoruz, bir yandan yoğurup bir yandan aldığı kadar un ekliyoruz. Hamurumuz yumuşak olmalı ve ele yapışmamalı. Bu hale gelene kadar yoğurup sıcak bir yerde üstünü bezle örtüp 45 dakika kadar gelmesini bekliyoruz.
- Gelen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz, oval şekilde açıyoruz. Ortasına uzunlamasına maydonozla karıştırdığımız peynirden bir tatlı kaşığı kadar koyuyoruz.
- Resimde görüldügü gibi ekmek şeklini veriyoruz.
- Yağlanmış firın tepsisinde 15 dakika mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Keskin bicakla enine 3 kez kesiyoruz (resimde görüldügü gibi). Kızgın fırında (180°) her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder