Malzemeler: 6 Kişilik)
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 500 gr tavuk göğsü
- 2 kuru soğan
- 1 kırmızı dolma biber
- 1 kavanoz bambu filizi (Bambussprossen)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı koyurenk soya sosu (dunkle Sojasoße)
- 2 tatlı kaşığı köri
- 1 çay bardağı su
- acı biber (seviyorsanız)
Tarifi:
- Pirinci yıkadıktan sonra 1 1/2 su bardağı suda pişirip soğumaya alıyoruz.
- Derin bir tavaya koyduğumuz sıvı yağda piyaz doğranmış soğanları kavuruyoruz.
- Ince uzun doğradığımız tavukları ilave edip 1-2 dakika yüksek ateşte kavurduktan sonra ateşi kısıp 10 dakika daha kapağı kapalı sekilde pişiriyoruz.
- Soğanlı tavukları bir kaba alıp aynı tavada ince uzun doğradığımız dolma biberi 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Içine bambu filizlerini katıp bir iki karıştırdıktan sonra tavukları tekrar tavaya alıyoruz.
- Soya sosu, köri ve 1 çay bardağı su ilave ettikten sonra karıştırıp kapağını kapatıyoruz. 2-3 dakika harmanlandıktan sonra, en başta pişirip soğuttuğumuz pirinci ilave edip hepsini karıştırıp servis yapıyoruz.
Not: Yemeğimize tuz katmıyoruz. Soya sosun tuzu yeterli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder