Malzemeler: (6 porsiyon)
- 500 ml süt
- 8 adet kuru incir
- 1/2 cay bardağı şeker
- tarçın, ceviz kırıkları (süslemek için)
Tarifi:
- Incirleri sıcak suyla yıkadıktan sonra kurulayıp ince ince doğruyoruz.
- Süte şekeri katıp ısıtıyoruz. Parmağımızı süte batırdığımızda dayanabilmemiz lazım.
- Sıcak sütü yavaş yavaş doğranmış incirlere ilave ederken biryandanda blendirla incirleri püre haline getiriyoruz.
- Hemen kaselere bölüp kıvamını alması için 2-3 saat bekliyoruz.
- Daha sonra buzdolabında soğutuyoruz.
- Tarçın ve cevizle süsledikten sonra servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder