Malzemeler:
- 200 gr margarin
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1 vanilya şekeri
- 3 olgunlaşmış muz
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
üzeri için:
1 paket hazır Dr. Oetker çikolata sosu (pişirilmeyenden)
Tarifi:
- Yağı, şekeri ve yumurtaları güzelce çırpıyoruz.
- Süt ve vanilya şekerini katıp tekrar çırpıyoruz.
- Kabartma tozunu, unu ve nişastayı eledikten sonra kakao ile karıştırıp kaşık kaşık yumurtalı karışıma katıyor, bir yandanda karıştırıyoruz. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza döküyoruz.
- Muzları en üstüne doğruyoruz.
- 175° kızdırılmış fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz (fırından çıkarmadan pastaya kürdan batırıp, pişip pişmediğini kontrol ediyoruz).
- Pasta 5 dakika soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız çikolata sosunu gezdiriyoruz.
- Bir iki saat kadar bekledikten sonra ıslak kekimiz servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder