Malzemeler: (5 Kişiliktir)
- 1 kg dana kuşbaşı
- 2 kurusoğan
- 1 büyük dolma biber
- 1 havuç
- 1 domates
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- tuz
Tarifi:
- Soğanları piyaz kesip sıvıyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Etleri ekliyoruz, 4-5 dakika daha kavuruyoruz. Suyumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz, etler yumuşayana kadar pişiriyoruz (mümkünse düdüklü tencere kullanalım, hem etler vitamin kaybına uğramamış olur, hemde kendi buharında piştiği için daha lezzetli olur).
- Havucu soyduktan sonra dolma biber ve domatesle birlikte iri iri doğrayalım, ete ilave edelim. Salçayı ve tuzu da ekledikten sonra orta ateşte 5 dakika kadar daha pişirelim. Sebzelerin fazla pişmemesi, diri kalması lazım.
- En son nişastayı yarım çaybardağı suda eritelim ve ete ilave edip karıştırdıktan sonra hemen ocağı kapatalım.
Not: Sebzeli gulaşı pirinç pilavı eşliğinde yada benim gibi soyulup haşlanmış patates eşliğinde sunabilirsinız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder