Malzemeler:
- 1 paket üçgen yufka (360 gr / 24 tane)
- 200 gr pastırma
- 200 gr kaşar rendesi
- 2 domates
- 2 biber
- 1 yumurta
- 1 şişe sıvıyağ
Tarifi:
- Pastırmaları resimde görüldüğü gibi şerit kesiyoruz.
- Domatesleri ve biberleri ince ince kıyıyoruz, kaşar rendesi ve pastırmayla karıştırıyoruz.
- Yufkaların en üstündekine çırptığımız yumurtadan sürüyoruz nemlenmesi için.
- Hazırladığımız harçtan 1 yemek kaşığı dolusu yufkanın geniş tarafına koyup (resim 2) gevşek sarıyoruz. Eğer yufkalar çok kuruysa fırça yardımıyla yumurtayı sürmeden önce azcık suyla nemlendirmekte fayda vardır.
- Kızgın yağda her tarafını nar gibi kızartıyoruz. Mümkünse sıcak servis yapılması lazım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder