Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 1/2 su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı fıstık
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 1/2 su bardağı su veya süt
Tarifi:
- Şekeri ve suyu (sütü) kaynatıp kenara alıyoruz.
- Tavaya margarini ve fıstıkları koyup 3-5 dakika kavuruyoruz.
- Şimdide irmiği koyup orta ateşte irmiğin rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz. Kavurduktan sonra tereyağını ilave ediyoruz.
- Yavaş yavaş sütümüzü (suyumuzu) ilave ediyoruz, bir yandanda irmik suyu çekene kadar karıştırıyoruz.
- Suyu iyice çekildikten sonra tavanın kapağını kapatıp 5-10 dakika demlenmesini bekliyoruz.
- Helvamız servise hazırdır. Arzu ederseniz üstüne tarçın serpebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder