Malzemeler: (4 kişilik)
- 500 gr ıspanak
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı margarin
- 200 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- tuz, karabiber
Tarifi:
- Önce ıspanakları yıkayıp ince doğruyoruz.
- Tencerede ince kıyılmış soğanı yağda kavuruyoruz. Kıymayı katıp tekrar kavuruyoruz.
- Yıkanmış pirinci, salçayı, tuzu, karabiberi ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra karıştırıp ağzını kapatıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişiriyoruz.
- Doğranmış ıspanakları ilave edip karıştırdıktan sonra tekrar 5 dakika daha pişiriyoruz (ıspanaklar diriliğini kaybedene kadar).
- Servis yaparken arzuya göre üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı ilave edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder