Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 su bardağı su
- 1 1/2 su bardağı şeker
- 2 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 500 gram taze veya dondurulmuş çilek
Tarifi:
- Pirinci yıkadıktan sonra 2 su bardağı suda yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Sonra sütü ve şekeri ilave edip karıştıra karıştıra kısık ateşte 3 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Nişastayı bardakta az suyla ezip tencereye azar azar ilave ediyoruz.
- Servis bardaklarının dibine önce püre haline getirdiğimiz çilek sosundan 2 kaşık koyuyoruz. Üzerine sütlaçtan dolduruyoruz, en üstüne tekrar çilek sosu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder