Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 demet maydonoz
- 1 demet dereotu
- 1 demet taze nane
- 4-5 dal taze soğan
- 2 domates
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- tuz, karabiber, pulbiber
Tarifi:
- Bulguru büyük bir kaba koyup kaynar suyla yıkayıp süzüyoruz. Üzerine 1 çay bardağı kadar kaynar su döküp 15 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz.
- Limon suyunu, salçayı, zeytinyağı, tuzu ve karabiberi katıp iyice karıştırıyoruz.
- Bütün yeşillikleri ve domatesleri ince doğrayıp bulgur soğuduktan sonra bulgura katıp, harmanlıyoruz.
- En son arzuya göre acı pulbiber katabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder