17.4.12

Kısır


Malzemeler: 

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 demet maydonoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • 4-5 dal taze soğan
  • 2 domates
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz, karabiber, pulbiber

Tarifi:
  1. Bulguru büyük bir kaba koyup kaynar suyla yıkayıp süzüyoruz. Üzerine 1 çay bardağı kadar kaynar su döküp 15 dakika kadar demlenmeye bırakıyoruz. 
  2. Limon suyunu, salçayı, zeytinyağı, tuzu ve karabiberi katıp iyice karıştırıyoruz. 
  3. Bütün yeşillikleri ve domatesleri ince doğrayıp bulgur soğuduktan sonra bulgura katıp, harmanlıyoruz.
  4. En son arzuya göre acı pulbiber katabiliriz.

Hiç yorum yok: