- 1 Paket hazır yufka
- Bolca iri çekilmiş ceviz
- Margarin ve sıvıyağ karışımı
Şerbeti için:
- 5 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı su
- 1/4 limon
Tarifi:
- Önce şerbeti için şeker, su ve limonu yarım saat kaynatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kat yufkayı nemli bir bezin üzerine seriyoruz (yufka çabuk kurumasın diye). Cevizi üzerine serpiyoruz. Yufkayı oklava ile sıkmadan sarıyoruz.
- Sonra iki ucundan tutarak içeri doğru büzüyoruz. Tepsi dolunca 2-3 parmak genişliğinde kesip üzerine kızdırdığımız yağı gezdiriyoruz. Isınmış fırında altın sarısı kızartıyoruz.
- Sıcak burmanın üzerine soğuk şerbeti gezdirip, fıstık tozuyla süslüyoruz.
2 yorum:
As always fabulous......
thank you very much
Yorum Gönder