Malzemeler: (4 - 5 kişilik)
- 1 adet iri kurusoğan
- 1 çay bardağı haslanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı mantı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 5 su bardağı su (yarı yarıya et suyuda olabilir)
- kurunane, pulbiber
- tuz, karabiber
Tarifi:
- Tereyağına soğanı doğrayıp orta ateşte soğanların rengi pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
- Suyu ilave ediyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra mantıları ilave edip yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Şimdi geri kalan malzemelerden mercimekleri katıp 2 - 3 dakika daha kaynadıktan sonra tuz, karabiber, pulbiber ve naneyi ekleyip ocaktan alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder