Malzemeler:
- 500 gr pırasa
- 2 adet havuç
- 250 gr kadar kıyma
- 5-6 yemek kaşıgı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- tuz, karabiber
Tarifi:
- Sıvıyağda kıymayı kavuruyoruz.
- Yıkanmış pirinçi ilave edip karıştırıyoruz. Salçayı katıp karıstırıyoruz.
- Suyumuzu ilave ediyoruz. 5 dakika kadar pişirdikten sonra yıkanmış ince ince doğranmış pırasa ve havucu kıymaya ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra tuz ve karabiberide ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Hafif ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder