23.5.13

Kahveli-Hindistan Cevizli Islak Kek




      Malzemeler:

      4 yemek kaşığı dolusu toz şeker
      4 yumurta
      4 yemek kaşığı dolusu elenmiş un
      4 yemek kaşığı dolusu ince irmik
      1 paket kabartma tozu

      Şerbeti için:
      750 ml  süt
      200 gr toz şeker
      5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
      1 yemek kaşığı tepeleme neskafe tozu

      Üzeri için : 
      1 paket krema (Schlagsahne) 

      (yada yarım paket krem şanti /üzerindeki tarife göre hazırlanacak)

      Tarifi:

      1. Şerbeti için süte şekeri, neskafe ve hindistan cevizini katıp kaynatıyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
      2. Yumurta ve şekeri 4-5 dakika kadar çırpıyoruz. Içine irmik, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz.
      3. Yağlanmış kare borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (hamur az görünüyor, ama piştikten sonra kabarıyor).
      4. Pişen pastamız 10 dakika kadar soğuduktan sonra üzerine soğumuş şerbetimizi döküyoruz. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerine kremayı sürüp (krema yoksa hazırladığımız krem şantiyi sürüp) arzuya göre süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: