Malzemeler: (20 tane için)
- 5 tane hazır taze yufka
- 500 gr ıspanak
- 1 demet dereotu
- bir tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- susam
Tarifi:
- Ispanakları yıkayıp ince ince doğradıktan sonra içine dereotunu doğruyoruz. Tuzunu, karabiberi ve sıvıyağınıda kattıktan sonra karıştırıp harmanlıyoruz.
- Yufkaları dörde bölüyoruz. Geniş tarafına ıspanaktan bir yemek kaşığı dolusu koyuyoruz. Sıkmadan gevşek bir şekilde sigara sarar gibi sarıyoruz. Sardığımızı kendi etrafında dolandırıp sarıyoruz, gül şeklini almasını sağlıyoruz .
- Sardıklarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Bir kasede karıştırdığımız yoğurt ve yumurtaları böreklerimizin üzerine eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
- Üzerlerine susam serptikten sonra 200 derece kızgın fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız böreklerin üzerine ıslatıp sıktığımız bez örtüyoruz. Böylece böreklerimiz pamuk gibi olurlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder