Malzemeler:
- 250 gr labne (Speisequark)
- 1 paket krema (Schlagsahne 200 ml)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 5-6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı dolusu frambuaz (ben dondurucudan çıkardım)
Tarifi:
- Labne, krema ve şekeri ve limon suyunu karıştırma kabında mikserle 3-4 dakika kadar çırpıyoruz.
- Frambuazlardan 5-6 tane süslemek için kenara alıyoruz. Geri kalanları blendırla püre haline getiriyoruz. Eğer fazla ekşiyse 1 yemek kaşığı şeker katabiliriz.
- Servis bardaklarına yaptığımız bu sosu paylaştırıyoruz. Üstüne hazırladığımız labne karışımını eşit paylaştırıyoruz.
- En üstüne ayırdığımız frambuazlardan birer tane koyarak buzdolabına alıyoruz. Hafif soğuduktan sonra servise sunabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder