Malzemeler: (40 tane için)
- 300 gr margarin (yumuşak olması lazım)
- 2 çay bardağı tepeleme tozşeker
- 1 vanilya şekeri
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ince irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- aldığı kadar un (yaklaşık 500 gr)
iç malzemesi:
- 5 tane elma
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
Tarifi:
- Elmaları soyup rendeledikten sonra tencerede diğer iç malzemeleri ile birlikte 3-4 dakika kadar pisiriyoruz. Kenara soğumaya alıyoruz.
- Şimdi hamuru hazırlamak için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyuyoruz. Azar azar un ilave ederek hamurumuz ele yapışmayıp top gibi olana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 5 beze yapıyoruz. Bezelerin 1 tanesini açma masamıza alıp diğerlerini buz dolabında bekletiyoruz.
- Bezeyi çok az un kullanarak hemen hemen 30 cm çapında açıyoruz, bıçakla 8e bölüyoruz (resim 1).
- Her parçanın geniş tarafına 1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyup sarıyoruz (resim 2).
- Diğer 4 bezeyide bu şekilde sardıktan sonra önceden 175° ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Arzu eden sıcak kurabiyelerin üzerini hazır çikolata sosu ile süsleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder