Malzemeler: (1 dikdörtgen tepsi için / 48 adet)
- 8 tane baklava yufkası
- 500 gr taze kadayıf
- 150 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- yarım limon
süslemek için çam fıstığı tozu
Tarifi:
- Şerbet malzemelerini tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Bu arada yağımızı eritiyoruz. Kadayıfı büyük bir kapta elimizle tel tel olana kadar didikliyoruz.Yağı ilave edip güzelce harmanlıyoruz.2 kat yufkanın üzerine kadayıfın 1/4 üzerine yayıyoruz (resim 1).
- Daha üstüne cevizin 1/4 yayıyoruz, dikkatlice sıkmadan gevşek bir rulo yapıyoruz (resim 2).
- Ruloyu 12 eşit parçaya bölüyoruz (önce ortadan, sonra tekrar ortadan, sonrada 3e bölerek) (resim 3).
- Parçaları dikdörtgen tepsiye diziyoruz (resim 4). Diğer yufkalarıda bu şekilde sarıyoruz. 170 derece kızgın fırında nar gibi kızartıyoruz (iyice kızarması lazım, çünkü şerbet döküldükten sonra rengi açılıyor).
- Sıcak kadayıfların üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. 2 -3 saat sonra kadayıfları ters çeviriyoruz her tarafının şerbetlenmesi için. 1-2 saat sonra tekrar düz çevirebiliriz. Üzerine fıstık tozu serpiyoruz.
Not: Dondurma eşliğinde nefis bir yaz tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder