Malzemeler:
- 1/2 paket kelebek makarna (250 gr)
- 2 adet hazır yufka
- 400 gr beyaz peynir
- 1 demet maydonoz
- 6 yumurta (1 tanesi üstüne sürmek için yarım bardak yoğurtla karıştırılır)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Tarifi:
- Makarnayı haşlayıp süzgeçe alıyoruz.
- Peyniri çatalla ezip içine doğranmış maydonozu, 5 yumurtayı, sıvıyağı, yoğurdu ve tuzu katıp karıştırıyoruz.
- Makarnayıda ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Yufkanın birini yağlanmış tepsiye yayıyoruz. Hazırladığımız harcı içine döküp ikinci yufkayıda üzerine yayıyoruz.
- Ayırdığımız yoğurtlu yumurtayı üzerine sürüyoruz ve kızgın fırında her tarafını kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder