Not: Bazı arkadaşlar paket sütten yoğurt olmayacağını iddia etselerde, ben olur diyorum.. Çünkü tam 20 seneden beri
yoğurdumu marketten aldığım paket sütlerden yapmaktayım...
Malzemeler:
- 4 litre paket süt (yağ oranı 3,5 % yada daha yağlı)
- 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (yağ oranı yine 3,5 % yada daha yağlı)
yaptığınız yoğurdunuzdan maya ayırabilirsiniz (buz dolabında yada dondurucuda tekrar
mayalayana kadar saklayabilirsiniz).
Tarifi:
- Paket sütlerimizi tencereye doldurup ısıtıyoruz (kaynatmaya gerek yok).
- Serçe parmağımızı sütün içine soktuğumuzda parmağımızı hafif ısırıyorsa, yeterince ısındı demektir.
- Yoğurt mayamızı tahta bir kaşıkla sütün içine boşaltıyoruz, karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp büyük bir havluyla veya bezle tencerenin her tarafını sarıyoruz.
- 10 - 15 saat kesinlikle tencereyi yerinden oynatmıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder