- 1 paket üçgen yufka (360 gr/24 adet)
- 500 gr beyaz peynir
- 1 demet maydonoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- 1/2 çay bardağından az fazla sıvıyağ
- üzerine çörek otu
Tarifi:
- Yufkaların paketini açıp önümüze alıyoruz (üst üste dursunlar). Yayvan bir yemek tabağına koyduğumuz suya elimizi batırıp yufkanın en üstündekini ıslatıyoruz.
- Peyniri çatalla ezip içine maydonozu ince ince doğruyoruz.
- Yufkanın geniş tarafına peynirden 1 yemek kaşığı koyuyoruz. Kenarlarını içeri kıvırıp fazla sıkmadan puro gibi sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye teker teker diziyoruz.
- Bir kasede yoğurdu, yumurtaları ve sıvı yağı çırpıyoruz. Sardığımız böreklerin üzerine kaşık kaşık hepsini döküyoruz.
- En üstüne çörek otu serpip önceden kızmış 200°C fırında her tarafını pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder