- 1 brokoli
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 1/2 su bardağı süt
- 100 gr kaşar rendesi
- az tuz
Tarifi:
- Brokoliyi çiçik çiçek ayırdıktan sonra sirkeli suda yarım saat bekletiyoruz. Sonra 1 bardak suda 5 dakika haşlıyoruz. Delikli kepçeyle alıp borcama diziyoruz.
- Küçük bir tencerede yağımızı eritiyoruz. İçine unu ekledikten sonra 3-4 dakika unu yağda kavuruyoruz.
- Tencereyi ateşten alıp içine azar azar sütden katıp bir yandanda çırpma teliyle topaklanmasın diye hızlıca karıştırıyoruz. Bütün sütü ilave ettikten sonra tekrar ateşe koyup fokurdamasını bekliyoruz.
- Fokurdayınca ocağı kapatıp, tuzunu ilave edip borcamdaki brokolinin üzerine boşaltıyoruz.
- Daha üstünede kaşar rendesini serpip fırının üst ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder