Malzemeler:
- 1/2 kg un
- su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 kg ıspanak
- 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
Tarifi:
- Önce un, tuz ve suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu arada yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanakların içine yağı, tuzu ve karabiberi ekleyip elimizle güzelce karıştırıyoruz.
- Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Un yardımıyla açtığımız yufkanın yarısına ıspanaktan yayıyoruz, diğer yarısını üstüne kapayıp kızgın sacın üstünde pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder