Malzemeler:
- 1 kg hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- az sıvıyağ
- tuz
Tarifi:
- Hamsileri ayıklayıp yıkadıktan sonra kağıt havlu ile fazla suyunu alıyoruz.
- Geniş bir tepsiye yaydığımız mısır ununa iyice süzmüş olan hamsileri ilave ediyoruz. Tuzunuda ekledikten sonra elimizle hamsileri iyice mısır ununa buluyoruz.
- Teflon tavaya az sıvıyağ ekleyip, hamsilerin kafaları dış tarafa gelecek şekilde boşluk bırakmadan yan yana diziyoruz. Orta ateşte 4-5 dakika kızartıyoruz.
- Sonra düz bir tabağı hamsilerin üzerine kapatıp tavayı ters çeviriyoruz. Böylece kızarmış tarafı üste gelir. Diğer tarafınıda güzelce kızarttıktan sonra, yeşil salata eşliğinde servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder