Malzemeler:
- 4 tane ayva
- yarım limon
- 1 1/2 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 tane karanfil
- 1 büyük elma
- 1 çay bardağı ceviz içi
süslemek icin kaymak, çilek parçaları (arzuya göre)
Tarifi:
- Ayvaları soyup ortadan bölüyoruz, ortalarını oyuyoruz. Çekirdeklerini kenara ayırdıktan sonra hemen limonla kararmaması için ovuyoruz.
- Yayvan bir tencerenin içine ayvaları yerleştiriyoruz. Üzerine şekeri, suyu, karanfili ve ayva çekirdeklerini (güzel renk vermeleri ve kıvamlı olması için) ekledikten sonra kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Rendelediğimiz elmaya cevizi katıyoruz. Pişen ayvaları bununla dolduruyoruz. 5 dakika daha pisiriyoruz (bu arada kaşıkla tencerenin dibindeki şerbeten alıp elmayla doldurulmuş ayvaların üzerine gezdiriyoruz.
- Soğuduktan sonra kaymakla servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder