- Şerbeti için süte şekeri, neskafe ve hindistan cevizini katıp kaynatıyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve şekeri 4-5 dakika kadar çırpıyoruz. Içine irmik, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar 1-2 dakika kadar karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kare borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (hamur az görünüyor, ama piştikten sonra kabarıyor).
- Pişen pastamız 10 dakika kadar soğuduktan sonra üzerine soğumuş şerbetimizi döküyoruz. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzerine kremayı sürüp (krema yoksa hazırladığımız krem şantiyi sürüp) arzuya göre süsleyip servis ediyoruz.
Malzemeler:
4 yemek kaşığı dolusu toz şeker
4 yumurta
4 yemek kaşığı dolusu elenmiş un
4 yemek kaşığı dolusu ince irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
750 ml süt
200 gr toz şeker
5 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 yemek kaşığı tepeleme neskafe tozuÜzeri için :
1 paket krema (Schlagsahne)
(yada yarım paket krem şanti /üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
Tarifi: